Navigate North

Even Voorstellen

Wij zijn Barry Hofland en Frank de Jong. In de afgelopen jaren hebben wij een aantal leuke vliegreizen gemaakt. Zo zijn we twee keer naar Zwitserland geweest en 1 keer naar Denemarken en Zweden. Begin dit jaar waren we dus voor de tweede keer in Zwitserland en toen we terugkwamen stelden we elkaar de vraag: “wat doen we volgend jaar?” Het antwoord van Barry was dat hij graag een keer naar de Fjorden wilde en Frank vond dat we dan net zo goed de Noordkaap konden proberen, we waren dan immers toch op weg. Begin 2016 zijn we allebei begonnen met het halen van onze Enroute Instrument Rating, dat zal met het gemiddelde weer in Noorwegen zomaar van pas kunnen komen. Om samen te kunnen reizen heb je wel een vliegtuig nodig waarin je allebei mag vliegen. De eerdere reizen deden we op een Piper van Singles & Twins, maar het leek ons leuk om deze keer eens de PH-KAX van de KLM Aeroclub te nemen, vooral omdat dat ook een leuke mogelijkheid van het opdelen van de reis kon betekenen.

Wat is nu het plan?

Wij willen graag proberen om met de PH-KAX naar de Noordkaap te komen. De Noordkaap (Noors: Nordkapp) aan de Barentszzee wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van het Europese continent. De Noordkaap ligt op het eiland Magerøya, dat met een tunnel vanaf het vasteland te bereiken is. Het is gelegen op 71° 10′ 21″ NB, in de gemeente Nordkapp nabij Hammerfest, in de provincie Finnmark in Noorwegen. De kaap ligt op 2080 km van de Noordpool. (bron: Wikipedia)

Dat is best een lange en kostbare reis en dus hebben wij bedacht dat we ook deze trip kunnen opdelen zodat er door meerdere crews gevlogen gaan worden. Het high-level plan ziet er als volgt uit:

We gaan uit van 2 crews. Crew 1 bestaat uit Frank en Barry, aangevuld met een passagier of extra vlieger. Crew 2 moet nog worden samengesteld. Crew 1 vliegt vanaf Lelystad naar Honningsvåg Airport (Noordkaap). Daarna zal Crew1 de KAX ook weer een klein stukje terugvliegen (naar bijvoorbeeld Tromsø) waar hij kan worden overgedragen aan Crew 2. Crew 2 zorgt ervoor dat de KAX weer terug komt in Lelystad. Het leuke is wel dat ze hun trip vlakbij de Noordkaap zullen beginnen zodat ze zelf ook nog even “naar de Noordkaap” kunnen vliegen. Voor crew 2 heeft inmiddels Paul Hoffschult zich als geïnteresseerde gemeld

Het leek ons leuk om onze trip en de voorbereidingen met jullie te delen via dit blog. In de komende tijd zullen jullie dus regelmatig een update kunnen lezen op deze site

Leave a Reply