Afstapje

Hoe groot een land ook is, het houdt ergens op. In Nederland vind je zo’n einde bijvoorbeeld bij Zandvoort, Noordwijk of IJmuiden. Netjes en georganiseerd als wij Nederlanders zijn, laten we daar het land geleidelijk overlopen in de zee. Bijkomend voordeel is dat er een mooie plek overblijft voor Duitsers met witte bierbuiken om kuilen te graven en te zonnen.

Hoe anders gaat het er in Ierland aan toe.

In Ierland houdt het land gewoon ineens PATS-BOEM op. Aan het eind van het land is er gewoon …. Niks, nou ja…. lucht, en als je heel ver naar beneden kijkt…. water.

Ze hebben er een mooie naam voor hoor: “Cliff”, maar eigenlijk waren ze gewoon te lui om dat land netjes over te laten gaan in de zee.

Op een enkele plek hebben ze een poging gedaan op zijn minst een trapje aan te leggen, maar da’s maar voor 25 van de paar honderd meter en dat gaat vast het verschil niet maken.

Ok, ze zetten wel een hekje neer, en een mal bordje, om je te waarschuwen voor het afstapje.

Blijft de vraag waarom er dan wel schaapjes mogen lopen. Weet de Ierse Partij voor de Dieren daar wel van? Zijn ze in Ierland niet zuinig op hun schapen? Of is dat hoe ze de Lambstew ontdekt hebben?

Weet je wat ze wel goed geregeld hebben? Er staat daar op die rand wel een ijskar. Kun je fijn met een ijsje in je hand kijken hoe die Duitsers over de rand een kuil proberen te graven.

Rare jongens, die Ieren……

Leave a Reply