Alweer op vliegreis

Het wordt bijna vermoeiend om te lezen, maar afgelopen zondag, 30 juni, stond een leuke vlucht gepland. Zo af en toe ga ik vliegen met Toon Bots. Toon is een enorme vliegfanaat die menig uur in de B737 simulator doorbrengt. Je houdt Toon dus niet tevreden met een simpel vluchtje rond Hilversum. Deze keer wilde hij wel eens het zuiden van Nederland zien.
Nu stond vliegveld Beek, dat tegenwoordig Maastricht-Aachen airport heet, al een tijdje op mijn verlanglijstje. Tijd voor aktie dus!

We hadden voor deze reis de beschikking over de PH-4G3 van Dwarf. Dit is een mooie Dynamic WT9 MLA met intrekbaar landingsgestel waar ik al de nodige uurtjes op heb gemaakt.
Nu vind ik vliegen heel leuk, maar steeds maar rechtuit vliegen is op een gegeven moment best saai. We hebben dus wat uitdaging ingebouwd….

Het eerste deel van de reis ging naar een veld dat (nog steeds) geen echte ICAO naam heeft. Het staat bekend als Trafficport Venlo en is een verzamelplaats voor allerlei gemotoriseerde bezigheden. Er is ruimte voor auto- en motorsport en er is ook een landingsbaan.

 

Tijdens de laatste fase van de landing hoorden we op de radio zeggen: “het blijft een mooi vliegtuig, zo’n Dynamic!”. Het bleek de dienstdoende havenmeester te zijn die kennelijk zelf ook een aandeel in een Dynamic heeft. We MOESTEN echt even in de hangar komen kijken naar die kist en kregen en passant ook nog een kijkje in de Piper die daar ook stond.

Gezellige en vriendelijke mensen daar op ZZZZ Trafficport Venlo.

Op het veld werd op die dag ook geracet met (opgepimpte) straatauto’s. Het hele terrein liep dan ook vol met Sjonnies en Anita’s. Het parcours was afgezet met kunststof vangrails. Toen één van de Sjonnies de macht over het stuur verloor (omdat ie teveel aandacht had voor een Anita langs de baan) en pardoes door de vangrail schoot en vlak naast ons vliegtuig tot stilstand kwam, vond ik het tijd om te vertrekken.

Het filmpje hieronder toont de Take-off op Venlo en de landing op Maastricht-Aachen Airport

Op naar EHBK

Ons uiteindelijke doel voor die dag was Maastricht-Aachen airport. Een gecontroleerd veld. Dat betekent dus dat je tussen de grote jongens vliegt en je ook aan soortgelijke regels moet houden. Er stond me dus een aardig rondje radiotelefonie te wachten. Ik kreeg van de verkeersleider een verkorte route naar de baan aangeboden, dus ik was sneller dan verwacht bezig met de landing. Dat betekent dus wel dat het “standaard-riedeltje” van alle checks ineens op een andere plek in je landing komt te zitten. Dat was wel even wennen.
Ook leuk om te zien was de PAPI naast de baan. Dat is een rijtje van lampjes dat, afhankelijk van je glijpad, verkleurt van rood naar wit. Het idee is dat je 2 rode en 2 witte lampjes hebt. Dit systeem is afgesteld voor grotere vliegtuigen en gaat ook uit van een touchdown in de touchdownzone. Als je dus met zo’n klein mugje aan komt vliegen zul je veelal 4 rode lampjes zien. Zoals de oplettende lezer wel weet, is Toon een verfent 737-simulator vlieger en had hij nog het ezelsbruggetje “four red, you are dead” in zijn hoofd. Je snapt dus wel dat hij wat nerveus naast me zat bij de landing (die prima verliep)

 

Over de grens gelopen

Na de landing mochten we parkeren naast een Bombardier. We zagen er wel erg klein uit zo naast de grote jongens.

 

 

Ik had enkele maanden eerder contact gehad met Air Service Limburg, een bedrijf dat belast was met de afhandeling van de kleine luchtvaart op Maastricht-Aachen airport. Zij hadden mij verteld dat ze na de landing naar ons toe zouden komen om ons op te halen. Toen er een tijdje niks gebeurde, zijn we maar eens gaan kijken waar we naar toe moesten. Een stukje verder zagen we een hangaar met daarop de letters “ASL”, dat moest dan wel Air Service Limburg zijn…..
We zagen alleen op een balkon iemand zitten en toen hij ons zag vroeg hij ons waar we vandaan kwamen en hoe we daar gekomen waren. We waren kennelijk een (denkbeeldige) grens op het vliegveld overgestoken en mochten nu niet zelf meer terug lopen.

Gelukkig werden we door de luchthavendienst opgehaald en netjes naar de terminal gebracht. Tijd voor een lekkere lunch!

 

 

 

 

 

Leave a Reply