Apres-schaats-voer

Nederland is in de ban van de winter. Het land ligt vol met sneeuw, half Nederland staat op de schaats en er wordt zelfs al gesproken over een mogelijke elfstedentocht dit jaar.
Als je dan lekker geschaatst hebt is het natuurlijk leuk als je buren een “apres-schaats” in de tuin organiseren met glühwein en warme chocolademelk, maar voor de ECHTE “apres-ski-beleving” hoort er ook iets lekkers te eten bij, bijvoorbeeld Kaiserschmarrn.

 

Hieronder een handleiding:

Je hebt nodig:

  • 150 gram bloem
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 60 gram rozijnen
  • 1 eetlepel suiker
  • boter
  • poedersuiker

 

Je gooit de bloem, melk, suiker, eierdooiers en het snufje zout in een grote kom en mengt dat tot een glad beslag. Dat laat je ongeveer 30 minuten rusten.

  

Je kunt die 30 minuten gebruiken om even met de kleine te spelen, een beetje voor de tv te hangen, maar je kunt ook jezelf nuttig maken en de eiwitten kloppen en de rozijnen wassen en weken in water.

Vlaak voordat je met het bakken gaat beginnen spatel je de geklopte eiwitten door het beslag. Niet met de mixer, maar gewoon met de hand spatelen, anders kluts je alle lucht weer uit de eiwitten.

Neem een flinke koekenpan en smelt daar een klontje boter in. Daarin giet je een dikke laag beslag (ongeveer een vinger dik) en in dat beslag strooi je de afgespoelde rozijnen. Bak de onderzijde van je pannenkoek mooi bruin.

Het omdraaien wordt lastig, want de bovenkant is nog vloeibaar, maar da’s heel snel opgelost. Je kunt met een mes de pannenkoek in vier stukken snijden en dan de losse partjes omdraaien met een spatel.

Als laatste scheur je de hele koek aan stukken met 2 vorken. Je laat de kleine stukjes nog heel even bakken.

Dan leg je ze op een bord, een klein klontje roomboter erop en een flinke laag poedersuiker. Zo heb je ineens een heel smakelijk Oostenrijks gerechtje. Een lekker glas Apfelschörl erbij en je dag kan niet meer stuk! Eet smakelijk.

Comments

Leave a Reply