Lief

Ongeveer elke dag van de week kruipt Charlotte op mijn schoot, ze nestelt zich lekker tegen mij aan en zegt dan: “Papa, ik vind jou lief!!!”.

Net als je je hart voelt smelten en je jezelf heel bijzonder gaat voelen, gaat ze verder met: “en mama ook, en opa en oma en opa Jo en IEDEREEN!
Daar sta je dan weer, met beide voeten stevig op de grond. Het is natuurlijk heerlijk om als kind veilig op te groeien en te denken dat alle mensen lief zijn.

Als de kleine meid lekker veilig ingestopt is en ligt te dromen van alle mooie dingen die haar nog te wachten staan, kijken papa en mama TV. Het kleine venster op de grote wereld geeft een ontluisterend beeld.
De “oogst” van amper 1 week televisie levert naast beelden van rampen en ongelukken waar geen schuldigen voor aan te wijzen zijn ook een kijkje op de verkniptheid van mensen. Ik zag een verslag van een grote rechtszaak rondom bekende criminelen die een aardig rijtje moorden op hun geweten hadden. Het is niet goed, maar aan dat beeld begin ik te wennen.

Van een heel andere orde wordt het wanneer mensen die op de vlucht slaan uit hun eigen land omkomen omdat een bende geldbeluste criminelen ze op gammele boten de zee op stuurt. De beelden van verdronken mensen en getraumatiseerde overlevenden bereiken ons in de huiskamer. Het is stuitend, misselijkmakend en tot razernij drijvend dat er mensen zijn die op social media ronduit verklaren dat het “net goed” is dat deze mensen omgekomen zijn omdat “we niet zitten te wachten op gelukzoekers die hier een uitkering komen opstrijken” Ik vraag mij af hoe deze mensen zich zouden voelen als 1 van hun kinderen daar verdronken was. Het laat mij niet los.

Nauwelijks een dag later is het op een andere manier raak. Een zedenrechercheur vertelt op TV over haar werk als kinderporno onderzoeker. Ze vertelt wat ze allemaal tegenkomt in haar werk.

Een filmpje waarin een kind van 1,5 jaar misbruikt wordt door een man.

Een filmpje met de naam: Destroying Daisy…..

Een filmpje dat door duizenden mensen bekeken is……

Mijn maag draait zich om… ik vraag mij af wat mensen bezielt, maar ook waar de papa en mama van dit kindje waren…. Hoe ziek moet je zijn om dit soort dingen te doen, of dit soort filmpjes te bekijken……..

Ik hoop dat mijn Charlotte nog lang blijft geloven dat iedereen lief is, maar ik vind het nu al moeilijk te verkroppen dat ze er ooit achter zal komen dat dat slechts een illusie is………….

Leave a Reply