Luchtdoop voor Andres

Ik volg op Facebook een groep met de naam “Dutch Aviation Photographers Group” ofwel DAPG. In deze groep plaatsen allerlei enthousiaste vliegtuigspotters hun mooiste foto’s van vliegtuigen. De oprichter van deze groep is Andres Bolkenbaas. Toen ik een tijdje geleden met de familie Van Vliet boven Montfoort vloog, maakte Andres onderstaande foto van ons.

 

Naar aanleiding van deze foto raakten Andres en ik wat aan de praat in de virtuele wereld en spraken we af om eens samen te gaan vliegen. De datum werd vastgelegd op 24 augustus 2014, want dan was de Fly-In van de EACM op vliegveld Eindhoven. Het zou een bijzondere dag worden voor Andres want hoewel hij al jaren spotter is, had hij nog nooit gevlogen……..

24 augustus: Vliegveld Lelystad

Op de ochtend van de Fly-In stonden we samen op Lelystad. Het prachtige weer dat voorspeld was bleek in werkelijkheid een beetje tegen te vallen. Vanaf het veld zagen we dikke buien voorbij drijven en die bleken zich vooral op de route naar Eindhoven te bevinden. Van een vliegvriendje op Rotterdam kregen we bijvoorbeeld deze foto.

Kijkend naar de berichten was er een kans dat we ons slot op Eindhoven niet zouden halen en vervolgens ook nog eens met stevige crosswind te maken zouden krijgen op de terugweg. Uiteindelijk spraken we af dat we het slechte weer tegemoet zouden vliegen en zouden kijken of we er langs zouden kunnen. Zo niet, dan gingen we terug.

De lucht in!

Daar gingen we dan. Voldoende brandstof mee voor de vlucht en eventuele uitwijk en klaar voor de reis. Tijdens de take-off was het weer lekker rustig dus we klommen netjes naar de kruishoogte voor het eerste deel van de vlucht. In de verte zagen we een paar stevige buien hangen met daartussen een groot gat.

 

 

Andres en Monique klikten volop plaatjes van alles dat er te zien was, terwijl ik tussen de buien door stuurde. Toen kwam het onvermijdelijke moment waarop je vraagt: “zeg, wil je alleen foto’s maken of ook even sturen?”

Na het passeren van de buienlijn werd het erg mooi weer. Het werd weer een genot om Nederland van boven te bekijken. Hier zie je bijvoorbeeld een opname van Den Bosch

Al gauw kwamen we in de buurt van Eindhoven en moest ik even aan de bak om netjes de communicatie met Eindhoven Tower te doen, en natuurlijk te landen.

Ze hebben een mooie baan in Eindhoven, lekker lang en breed en met flitsende knipperlichten voor de baan.

 

Na de landing netjes naar de West Apron getaxied en onderweg werden we nog gefotografeerd door Vincent Kager. Even zwaaien dan maar!

 

De Fly-In

De EACM had een leuk evenemententerrein gebouwd rond hun clubhuis. Het mooiste van dit terrein was toch wel het directe zicht op de landingsbaan. We zagen met grote regelmaat een Ryanair vliegtuig landen en er zat zelfs een B….B…BOINK landing bij. 🙂

Daarna werden ook de nieuwe vliegtuigen van de EACM nog even aan het publiek geshowd.

 

De terugweg, met een omweggetje!

Omdat we de PH-UGS maar tot 16:00 uur gehuurd hadden en er al een volgende vlieger gepland stond, konden we niet te lang blijven. Eigenlijk had ik al kort na 14:00 uur weg gewild maar dat ging niet doordat het programma wat uitgelopen was. Toen we uiteindelijk konden vertrekken hebben we snel naar iedereen gezwaaid en zijn richting de vliegtuigen gelopen.

In het verlengde van de baan hing nog een dreigende lucht.

We besloten om ons vast klaar te maken voor vertrek en vast in het vliegtuig te gaan zitten, dan konden we vertrekken zodra de bui voorbij getrokken was.

Na de take-off passeerden we de bui en vlogen onmiddellijk in PRACHTIG weer. Heldere lucht, onderbroken door mooie stapelwolken. Om mij heen klikten de fotografen er weer lustig op los!

 

Hoewel mijn moeder mij vroeger op het hart drukte altijd “rechtstreeks naar huis” te komen, hadden we nog een leuk omweggetje in gedachten….. Eerst maar even een bochtje om Montfoort maken zodat de passagiers hun eigen dorp kunnen vastleggen.

Daarna zouden we proberen of we over Schiphol mochten vliegen. Ik had daarvoor een flightplan ingediend, maar ik hield er rekening mee dat het uiteindelijk niet toegestaan werd. Het baangebruik van dat moment was namelijk voor de verkeersleiders behoorlijk uitdagend en dan zitten ze niet te wachten op zo’n mugje dat er dwars doorheen komt vliegen.

Over Schiphol!

Nadat we Montfoort gepasseerd waren heb ik contact opgenomen met Schiphol Tower en gevraagd of we via Victor (Vinkeveen) over Schiphol mochten om dan via Amsterdam Centraal weer naar Lelystad te gaan. Het geluid hiervan kun je hier horen. Je hoort ook hoe de verkeersleider even twijfelt en dan besluit mij stap voor stap toe te laten. Eerst maar over Vinkeveen dus……

Na Vinkeveen mochten we via Bravo (Bovenkerk) richting de toren vliegen. We kregen de opdracht te dalen naar 500 voet en……. “remain north of the begining of runway 24 and south of runway 27″…. Dat was even GOED op het plaatje kijken.  Het bleek dus een hele korte bocht te moeten worden :^)

Het gaf de passagiers in ieder geval de gelegenheid om wat plaatjes te maken.

KLIK

KLIK

KLIKKERDEKLIK-KLIK-KLIK-KLIK-KLIK

 

 

 

 

 

 

 

Na het passeren van Schiphol vlogen we over Amsterdam.

 

Toen we bij Almere vlogen bedacht ik dat het wellicht leuk was om mijn manager, die het bedrijf ging verlaten, een luchtfoto van zijn huis kado te doen. Een aangezien ik “toevallig” een vrij aardige fotograaf aan boord had hebben we even een rondje Almere gedaan……

Daarna snel naar Lelystad terug om keurig netjes om 15:55 LT te landen. Dat was met de heersende wind (280/12G20) nog wel even werken, maar het lukte best ok

IK vond het een erg leuke vlucht en Andres (en Monique) zegt dat hij het ook heel leuk vond, dus daar moet ik dan maar op vertrouwen!

Comments

Leave a Reply