Rondje CTR

Ik had het er al zo lang over: Ik wilde nu eindelijk wel eens als PIC (Pilot In Command) door de Schiphol CTR vliegen. Hoewel ik mijn brevet nu toch al een paar jaar heb, is het er nooit eerder van gekomen. Nu ben ik het type vlieger dat ALLES tot 4 keer toe voorbereidt, dus ik had al bij verschillende instructeurs en collega-vliegers gevraagd waar ik precies op moest letten. Ik had ook in mijn flightplanningsoftware een mooie vlucht ingevoerd en daarna een flightplan gefiled.

Nu DACHT ik, toen ik het vliegtuig boekte, dat mijn (bijna) vaste vliegmaat Barry wel mee zou gaan, maar hij had iets anders leuks gepland staan voor het weekeinde. Geen probleem, ik had nog mensen zat op mijn lijstje staan die wel eens mee wilden. Een beetje bellen maar…..

Kennelijk valt het toch best tegen voor mensen om op korte termijn JA te zeggen tegen een gratis vluchtje. Toen schoot mij te binnen dat “die andere goeie vriend van mij” ook eens gezegd had dat hij wel weer eens in zo’n klein vliegtuigje wilde vliegen. Rob is captain op een B737 en heeft daarvoor op een B777 gevlogen. Hij heeft altijd de meest wonderlijk werktijden, dus het was helemaal niet zeker dat hij er wel zou zijn, maar…. HIJ KON!

Zaterdagochtend kwart voor 11 stond ik dus op Hilversum. De PH-4G3 stond al helemaal klaar voor me. Bij de toren nog even nagevraagd of ze konden checken dat mijn flightplan aangekomen was. Dat bleek het geval, maar we moesten het, eenmaal in de lucht, door Amsterdam Information laten activeren.

Dus de lucht in….. Rob had al een tijd niet meer in een klein vliegtuig gezeten, dus dat was even wennen. Hij had zijn camera mee om wat mooie plaatjes te schieten.

 

Vanaf Hilversum ben je in 2 tellen bij reporting point Victor, dus dat was nog best even opschieten met het radiowerk. Amsterdam Information gaf ons vast een transpondercode en ging navragen bij Schiphol of we mochten komen. HELAAS! we kregen geen toestemming. We besloten dan maar OM de Schiphol CTR te vliegen

We gingen dus eerst onderlangs (langs Vinkeveen, Wilnis, Alphen aan de Rijn richting de kust)

Toen we langs de kust vlogen, werden we opgeroepen door Amsterdam Information. Ze zagen ons op de radar gaan en vertelden dat ze nog even zouden vragen aan Schiphol Tower wellicht vanaf de andere kant de CTR mochten kruisen. Helaas, weer niet….

We maakten ons rondje gewoon af en toen we boven Amsterdam langs vlogen werden we wederom opgeroepen door Amsterdam Information. Ze waren aan het proberen of we de Amsterdam Sector in mochten, maar dat ging dus ook niet door.
Ik stond echt te kijken van zoveel proactiviteit en bereidwilligheid bij Amsterdam Information. Het mocht dan wel niet baten, maar toch een hele sympathieke actie.

We hebben dus maar wat leuke foto’s gemaakt.

Van Amsterdam.

Van het KNSM-eiland, waar Rob vroeger woonde.

Van het Zeeburgereiland, waar Barry een huis bouwt.

Van Naarden-Vesting, gewoon omdat het er zo mooi uitziet.

Van Robs huis (nou ja, de hele wijk)

En van een blije piloot en “zijn” vliegtuig


Grotere kaart weergeven

Comments

  1. Mark N. (Dwarf)

    Jammer dat het niet doorging. Die ervaring moet ik ook nog afstrepen op mijn Bucket List 😉

    Heb zelf ook goede ervaringen met Amsterdam Information: ze proberen je echt te helpen of waarschuwen voor ander verkeer (Zwever op 10 uur, mogelijk lichte turbulentie door Boeing op X feet, etc. en dat voor een pleziervluchtje naar Texel)… Volledig in tegenstelling tot DMI… Dutch M… ehhmm "D(oet) M(aar) I(ets)" ?

Leave a Reply