Verkeersirritaties

Ben ik nou de enige die daar last van heeft? Sta ik met mijn Volkswagen al zeker 10 minuten in een file, wordt de navigatiemuts wakker en zegt: “Let op, verkeershinder”.

Ja, dat zou ik denken MUTS!!! Nog gekker wordt het als ze dat eindelijk zegt als je net de file uit rijdt. Dat moet toch beter kunnen.

Ook zoiets: die wegwerkers (en/of Rijkswaterstaat) spreken ons tegenwoordig aan in wegwerkersvaktaal (leuk scrabblewoord). Ik heb er helaas geen foto’s van, maar ik kwam tegen:

“Gehele invoeger gebruiken”  Kennelijk bedoelen ze de invoegstrook. Volgens de Van Dale is een invoeger namelijk iemand die invoegt.

“TDI buiten bedrijf” Dat duurde even voordat ik die doorhad. Ok, denk nog even na, TDI dat is …….
Toerit Doseer Installatie. Dat zijn die verkeerslichten die telkens één auto de snelweg op laten. Daar was ik natuurlijk al voorbij voordat ik wist waar het over ging.

“DRIP buiten bedrijf” Ook grappig! Deze tekst stond op zo’n lichtgevend tekstbord boven de weg. Dat bord noemen ze een Dynamisch Route Informatie Paneel. Het feit dat er een tekst op stond doet mij vermoeden dat ie toch niet ECHT buiten bedrijf was.

Wat wil RWS (RijksWaterStaat) nou van ons ??

Leave a Reply