Vlieg er eens uit

De oplettende lezer zal inmiddels wel weten dat ik (te) veel hobby’s heb. Een van mijn grootste hobby’s is vliegen. Enkele jaren geleden haaldi ik mijn RPL-MLA vliegbrevet en vloog ik lekker rond boven Nederland. Door allerlei ontwikkelingen op het vliegveld Lelystad en de vliegschool waar ik toen vloog, kwam er een beetje de klad in mijn vliegactiviteiten, maar sinds een paar maanden ben ik weer volop uitgecheckt en is mijn brevet weer helemaal up-to-date.
Tegenwoordig vlieg ik vanaf Hilversum met een Dynamic WT9. Dit is een mooi, modern vliegtuig waarmee je relatief goedkoop kunt vliegen.Enkele weken geleden had ik Rob Enthoven bij me die voor het eerst in zo’n klein vliegtuigje stapte. Hij vond het wel “erg klein”, zei hij.
Checklists, checklists, checklists
Twee weken later ging Rob’s schoonvader met mij mee. We hebben een leuk rondje gevlogen boven zijn oude boerderij (bij Naarden) en daarna een rondje Markermeer gedaan.

Leave a Reply